B(alkend) & B(ed)

Een nacht op de weide van de ezels slapen is een unieke ervaring. HEERLIJK !!
Het logeren op de Balkende Hoeve houdt in dat je de overbodige luxe even achterwege laat.

Geen TV, geen Xbox, geen radio en geen computer. Maak je hier maar geen zorgen over, je krijgt er een heleboel voor in de plaats. Je zet voor even een stap in het iets primitievere leven.
Kortom B(ack) to B(asic) op het ritme van je langorige metgEZEL.

Ezels zijn erg nieuwsgierige dieren die graag in de buurt van mensen zijn.
Het koken, wassen en slapen kortom bewegen tussen de ezels geeft je de kans om hen goed te observeren en te genieten van de bewegingen binnen de kudde. Deze dieren zijn zo authentiek en puur. Hierdoor leer je genieten van de kleine dingen in het leven.

Gezellig napraten bij het kampvuur over de ervaringen van de dag, over wat de ezels ons te vertellen hadden, toont aan hoeveel deze dieren ons nog kunnen leren.

Doorheen je verblijf zijn de dieren er op bepaalde momenten voor jullie. Indien gewenst sta je mee in voor het verzorgen van de dieren. Rond de weide kan je verschillende knutsel-hoekjes vinden waar je de kans krijgt om creatief aan de slag te gaan. Zo kan je bv kracht stokken maken, wens vlaggen schrijven, je stille lichaam ontdekken, kabouter tuintjes maken, verhalen lezen, boom oefeningen doen, enz ...

In het Balkend Bed kan je met vier personen slapen in een klein dubbel stapelbed. Het zijn twijfelaars. Dat betekend dat je lekker dicht bij elkaar ligt. Indien nodig kan je een extra tent opzetten (ook vanaf + 4 inslapers)

Je hebt een toilet en een douche ter beschikking. (douche handdoeken zelf mee te brengen)

Er is een ingericht keukentje met kookplaat en koelkast en toebehoren om zelf je eten te bereiden. Je kan gezellig soep of stoverij klaar maken boven het kampvuur.

Er is vlak bij de mogelijkheid om fietsen te huren. Zo kan je bijvoorbeeld met de tandem door het Hageland fietsen.

Verder is Aarschot een bruisende stad. Je kan er terecht voor zowel culturele uitstappen, zwempartijen, lekkere etentjes, cinema, gezellig shoppen enz. Er zijn ook een aantal bezienswaardigheden, natuurlijke uitjes enz. Wandelkaarten zijn ter beschikking om van de Hagelandse natuur te genieten.
Neem zeker een kijkje op: http://www.toerismeaarschot.be

Daarnaast kan je vragen voor een coaching tussen de ezels.Dit steeds op afspraak en niet op eender welk moment mogelijk.

Zomer tarief: (vanaf april)
1 nacht 70 euro 
vanaf 2 nachten 60 euro per nacht 

exclusief:
Lakens bijhuren: 15 euro 
Brandhout: 10 euro

Winter tarief: (vanaf novenmber)
55 euro per nacht 

exclusief: 
Lakens bijhuren: 15 euro 
Brandhout: 10 euro

Ontbijt is mogelijk, maar wel op aanvraag
15 euro voor ontbijt of lunch/volwassene
12 euro voor ontbijt of lunch/kind tot 12 jaar

Coaching met de ezels +- 1u30: 55 euro

Neem een kijkje in de fotogalerij voor meer sfeerbeelden.