Onderweg met een metgezel 

Ezelwandelingen

Wij bieden ezelwandelingen in de omgeving van Aarschot aan. Een prima uitvalbasis om kennis te maken met het heuvelachtige Hagenland.
Je kan deelnemen aan de open ezel wandelingen (zie agenda) of een individuele ezelwandeling boeken.
De individuele wandelingen variëren van 5km, 7km, 10km of een meerdaagse wandeling.
Voor of na de wandelingen kan er iets gedronken worden uit ons ezel aanbod.

Voor het welslagen van je uitstap zal er steeds iemand uitgebreid de tijd nemen om jullie alle nodige informatie te geven. Het is belangrijk dat je het gedrag en de noden van de ezel kent om alles tot een goed einde te brengen. Wanneer er geen vragen meer zijn en iedereen staat te popelen om te vertrekken rest er enkel nog het opzadelen van de bagage en kunnen jullie aan de spannende tocht beginnen. Wanneer je voor het eerst met onze ezels komt wandelen gaat er iemand van ons mee als gids en raadgever. Wanneer je met een groepje wandelt vragen we om minstens 2 ezels mee te nemen. Het zijn kuddedieren en gaan nog steeds het liefst met een maatje op pad. Wanneer er voor een zelfde dag meerdere mensen willen wandelen betaat de kans dat er enkele mensen samen op stap gaan. 
Je kan je wensen verder bespreekbaar maken via mail. We staan open om zo goed mogelijk in te gaan op jullie persoonlijke wensen.

De ezel zal niet enkel een rugzak op vier poten zijn. Hij zal doorheen de tocht je goede vriend en metg-ezel worden.

De momenten van de open ezel wandelingen zijn terug te vinden bij de agenda.
15-2, 29-3, 12-4 en 17-5

Aankomst vanaf 9u45 op de Balkende Hoeve.
We wandelen in kleine groepen met begeleiding.
8 euro/volw / gratis (-2j)
Inschrijven via mail of FB noodzakelijk

Bij de meerdaagse wandelingen zorgen wij voor een slaapplaats . Hierbij overnacht je naar keuze in een tent op een wei of in een Bed and Breakfast waar de ezel dan op een wei overnacht.
Je staat zelf in voor de verzorging van de ezel. Zowel de maaltijd als de vacht- en hoefverzorging worden voor die periode door jullie zelf gedaan.

Tussen onze links staan enkele websites van mogelijke overnachting plaatsen. In het kleinschalig charmant hotel pluimpapaver is er de mogelijkheid aan te schuiven voor een heerlijk avondmaal. Zij hebben ook de mogelijkheid om fietsen te huren zodat je Aarschot in de nacht kan ontdekken.Zowel bij hotel pluimpapaver als bij het super rustig geleden vlinderparadijs kan je gebruik maken van sauna faciliteiten. Dit zal je zeker kunnen gebruiken na een dag wandelen.