Van harte welkom op de website van coach praktijk de Balkende Hoeve.

                                                                     Coaching met behulp van ezels.


De Balkende Hoeve is een kleinschalige ezelshoeve gelegen aan de rand van Aarschot, midden in het Hagenland. 
In 2009 werden we op slag verliefd op deze paardenhoeve, die wij snel omtoverden in een gezellige ezelshoeve:
de Balkende Hoeve.

Het project is in 2010 gestart als zorghoeve met zijn grootste accent bij kinderen jongeren en volwassenen met een handicap. De groep enthousiaste vrijwilligers heeft er mee voor gezorgd dat wij 7 jaar lang de ezels groots hebben kunnen inzetten voor dit prachtig werk.  Doorheen de jaren, de eigen levenservaingen en de eigen persoonlijke groei kan ik stellen dat de Balkende Hoeve ondertussen herorienteert is naar een volwaardige coach praktijk. Een unieke praktijk die zich vooral richt op kinderen en hun gezin en in het bijzonder de moeders. Bij ons kan je terecht voor thema-workshops, individuele- en familiecoaching, kindertrainingen, info avonden, ont-moetdagen of om te logeren in de pipowagen. Het hele aanbod is gedragen, geleid, doordrongen en omgeven door invloeden van de ezels.
Coach praktijk de Balkende Hoeve.
Coaching met behulp van ezels.

De Balkende Hoeve creeërt een plek waar mensen helemaal kunnen ZIJN. Een rustplek waar je jEZELf en dus ook de mensen dichtbij jou kan ONT-moeten. Een plek om te verbinden met alles wat is.
Een ezel is een heel authentiek dier dat mensen met veel liefde en warmte helpt om dichter bij zichzelf te komen.
De Balkende Hoeve verbindt mens, dier en natuur op een unieke manier.

Waarom een ezel?

Een ezel is, in tegenstelling tot de vele clichés, een heel zachtaardig, geduldig en slim knuffeldier. Hij heeft een onbevangen nieuwsgierigheid waardoor hij geneigd is steeds naar de mensen toe te komen. Contact aangaan met een ezel verloopt hierdoor meestal vlekkeloos. Een ezel zal, na je uitgebreid te hebben besnuffeld, je steeds accepteren, wie of wat je ook bent. Een ezel wekt door zijn ontspannen en gelukzalige indruk een groot vertrouwen op. Dit hebben we nodig wanneer kinderen, jongeren en volwassenen willen ervaren, groeien en bloeien.