Opkomende activiteiten op de Balkende Hoeve
View this email in your browser

Nieuwsbrief de Balkende Hoeve vzw 
+ Winter special pipowagen

We zijn de zomer vakantie super goed ingegaan met ons ZOMERFEEST. De Balkende Hoeve was in een nieuw jasje te zien. De inzet en de opkomst was gigantisch. Door een uitdaging op facebook aan te gaan is het ondertussen ook duidelijk dat wij het volgend jaar herhalen. Jullie kunnen de datum alvast noteren in jullie agenda.
** Zomerfeest 28 juni 2015 **

Terugkijkend op het groot verlof kunnen we alleen maar besluiten dat we het heel goed hebben gehad. De ezels hebben veel gewerkt, de workshops waren een succes, de pipowagen is eindelijk toe aan een beetje rust, de kampjes waren volzet, de vrijwilligers hebben overuren gedraaid, prachtige ontmoetingen vonden plaats, er kwamen veel coaching aanvragen binnen, de wandelpaden waren voortdurend bezet door de ezels, opleidingen zijn afgerond en Morris heeft leren stappen. Mooier kan een zomer voor de Balkende Hoeve er niet uitzien. Waarvoor dank aan alle mensen die hier een steentje aan hebben bijgedragen.

Net herfst. We kunnen dus beginnen aftellen naar minder vliegen op de ezels hun poten.

Er staan een aantal heel fijne workshops voor de deur. Zowel voor jong als oud(er). De ezel als coach, ONT-moeten tussen de ezels, Ik ben goed zoals ik ben, puur jEZELf, thema workshops voor kinderen en jongeren in samen werking met praktijk de weide en ga zo maar door.

Tijdens de herfst vakantie houden we zoals altijd in de voormiddagen een kampje voor kinderen met een beperking en in de namiddagen een kamp voor kinderen en jongeren die kampen met een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen.

Uiteraard blijft het elke eerste zaterdag van de maand "kids club" voor kinderen met een beperking of hulpvraag.

Het programma voor de kerstvakantie is in de maak dus hierover ontvangen jullie snel een volgende nieuwsbrief.

Het draaiend brein van de Balkende Hoeve blijft ook g-ezel-lig verder werken. Hier lees je alvast enkele nieuwe ideeën.

 • Door de grote vraag naar wandelingen hebben we een nieuwe manier van wandelen met de ezels moeten bedenken. We houden vanaf nu regelmatig open wandelingen. Hier kan je voor 8 euro per persoon aan deelnemen. We wandelen in kleine groepen met ons erbij. De data zijn als volgt: 12 oktober en 30 november van 10u - 12u en 21 december de winterwandeling met soep en brood van 14u-17u. Je kan deze data ook terugvinden op de site of op facebook.

 • Ondertussen heb ik enkele opleidingen tot coach afgerond. Alle kinderen, jongeren en volwassenen die antwoorden in zichzelf zoeken kunnen hier terecht voor een coach traject. In een intake gesprek stellen we een traject op maat samen. Dit pakket kan je gedetailleerd bekijken op de website. Het bevat zowel ezel coach momenten als Methode Matheij sessies. Voor verdere informatie kan je steeds mailen.

 • Vanaf november starten er ook thema dagen voor kinderen en jongeren vanaf 7j. Zo werken we op woensdag namiddagen rond de basisbehoeften van mensen adhv visualisaties, fantasieën, ankeren, Methode Matheij en natuurlijk de ezels: boosheid en verdriet, eigen plekje, zelfbeeld, trots op jEZELf, ontspanning, krachtstenen, aromatherapie en nog veel meer thema's worden verwerkt doorheen het aanbod. 
  5 en 12 november: boosheid en verdriet.
  10 en 17 december: trots op jezelf.
  7 en 14 januari: jezelf ONT-moeten door aandacht en ademen.
  21 en 28 januari: vanwaar komen mijn klachten? (zoals hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen, stress, faalangst ...)
  De kinderen of jongeren schrijven zich steeds in voor de 2 opeenvolgende woensdagen van 14u - 16u30. Zo kunnen we het heel concreet maken en oefenen. We werken in kleine groepjes waardoor het erg op maat is van elk kind. 
 • We maken al plannen voor in het voorjaar opnieuw workshops aan te bieden rond ouder/kind relatie samen met yogapraktijk vlinderboom, shiatsu massage/healing tussen de ezels in samenwerking met het puur vrouwtje. Er komen ook inspiratie dagen voor professionals. Houd zeker onze web-agenda in het oog.

ACTIE van deze nieuwsbrief: boek een nacht in de pipowagen tussen oktober en februari en ontvang 10% korting. Vermeld bij de aanvraag volgende code: ** Winter SPECIAL pipowagen okt-feb**.

Wij hopen van harte dat we jullie om welke reden dan ook opnieuw kunnen ontmoeten tussen de ezels. Jullie zouden ons een plezier doen deze nieuwsbrief door te sturen naar mensen die baat hebben aan ons aanbod. Dank je wel.

Vele groeten van onze langorige vrienden, vrijwilligers, Morris, Kurt en Sara

Share
Forward
Facebook
Facebook
de Balkende Hoeve
de Balkende Hoeve
Email
Email
Copyright © 2014 de Balkende Hoeve vzw

[email protected]

uitschrijven uit deze nieuwsbrief    nieuwsbrief voorkeuren aanpassen