“Je hoeft niets te worden je bent het al”


Persoonlijke Coaching met de ezels als co-coach

Coach traject voor kinderen, jongeren en volwassenen met behulp van de ezel als co-coach

Wat is coaching?

Wanneer er een client en een coach samen een verbond aangaan is het de bedoeling van de coach om zoveel mogelijk autonomie bij de de client te laten. Alleen dan is iets geheel eigen en zal het ook werkelijk helpend zijn. De coach zal doorheen dit traject met veel warmte en liefde naast het pad van de client wandelen. Door samen onderweg te zijn zal de coach tijdens een coaching sessie de client ondersteunen en stimuleren om:
* zichzelf te ontwikkelen
* inzicht in zichzelf te krijgen
* haalbare doelen, dromen en wensen te realiseren
* persoonlijke effectiviteit in zowel privé, werk of school te verhogen
* meer plezier in het leven te hebben

Wat is kinderCoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige kortdurende vorm van hulp bij verschillende problemen bij kinderen tussen de 7 en de 18 jaar.
Voor leren lezen en rekenen ga jenaar school/ Om te leren zwemmen ga je naat de zwemles. Om te leren dansen ga je naar de dansles. Maar hoe en waar leer je omgaan met boosheid? En hoe gaat dat dan als je meer zelfvertrouwen wil krijgen? Hoe zorg je ervoor dat je krachtiger in je schoenen staat? Hoe maak je jezelf weerbaarder? Zomaar een paas voorbeelden van dingen die best moeilijk kunnen zijn voor een knd of een tiener.
Kinder coching kan je daarbij helpen. Ontdekken waar het kind of de jongere goed in is, zijn of haar kwaliteiten, is een belangrijk deel van de sessies. Oplossingsgericht aan het werk, samen met de ezels opzoek naar hoe een kind of jongere anders om kan gaan met datgene wat moeilijk is voor hem of haar.
Een kindercoach helpt je kind om de oplossingen in zichzelf te zoeken en zo zijn eigen doel te bereiken.

Wie kan er hier terecht?

Alle kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen, zich zorgen maken, tegen iets aanlopen, inzicht willen in bepaalde vragen, zich zorgen maken over bepaalde zaken, stl willen staan bij ...

Welke kinderen kunnen hier terecht?

Kinderen die regelmatig slecht slapen
Kinderen die last hebben van pesters
Kinderen die zich dikwijls bang voelen
Kinderen die vaak boos zijn
Kinderen die te maken hebben met een ziekte
Kinderen die autisme of ADHD hebben
Kinderen die hooggevoelig zijn
Kinderen zijn net een beetje intro of extrovert zijn
Kinderen die vaak verdrietig voelen

Wat onderscheid een coaching op de Balkende Hoeve met andere vormen van coaching:

Zowel kinderen, jongeren als volwassenen die antwoorden zoeken op bepaalde vragen uit het leven kunnen hier terecht voor een coach traject. In een intake gesprek stellen we een traject op maat samen. We zoeken naar het aanbod dat bij jouw individuele hulpvraag past. Ezel momenten worden afgewisseld met Methode Matheij sessies en er word ook gekeken of we systemisch nog enkele sessies kunnen organiseren. 
We nemen de tijd om de ezels te leren kennen, we maken contact, er zullen ezel coachings plaatsvinden, een ezel gecoachte wandeling door de natuur. We houden enkele evaulatie momenten om het traject te herbekijken of het van koers te wijzigen. Je krijgt een heleboel praktische handvaten om thuis mee aan de slag te gaan.
Wanneer ouder hun kinderen of volwassenen zich aanmelden voor een coach traject kan ik hen garanderen dat we samen gaan streven naar:
* een gelukkiger leven 
* inzichten op de vragen in hun leven 
* een leukere baan of schoolcarriere 
* angsten en onzekerheden overwinnen
* balans tussen prive en werk 
* ontdekken wat ze echt willen in het leven

Toegevoegde waarde van het buiten werken met ezels:

* speels en luchtig karakter
* ervaringsgericht werken
* knuffelgehalte van de dieren
* enkelvoudige agenda van de dieren
* ontspanend leren
* eerlijkheid en duidelijkheid van de dieren
* groot vertrouwen

Praktisch: 

* vanaf 7 jaar tot ...
* we beginnen steeds met een kennismaking en intake waar we samen opzoek gaan naar de werkelijke hulpvraag.
* Voor de duur van de sessie reken ik ongeveer een uur en half. Het is geen uitzondering dat de sessie langer duurt. Ik rond ze pas af als we samen het gevoel hebben dat we klaar zijn.