Wie ben ik

Ik ben Sara Demaret en geboren in 1983. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin waar ik de 3e dochter in de rij van 4 zussen ben. Ik heb een introverte vader met een schatkist aan levenservaring en een zorgzame moeder met een hart van goud Als kind was ik een vrolijke actieve bij. Ik hield van dieren, chiro, turnen, muziek en rolschaatsen.
Als puber was ik vrijgevochten en ontbrak het niet aan zin om van het leven te proeven.
Ik vond het fijn om leiding te geven aan kinderen, ging graag op stap met de vrienden, hield van dansen en zingen en vond het erg fijn om te wandelen en te fietsen.
De zotte jaren maakte plaats voor meer rust en wijsheid. Als jong volwassenen stond ik vroeg op eigen benen.
Ik woonde in Leuven in een klein huisje en hield ervan op reis te gaan. Vrienden en familie bleven erg belangrijk voor mij. Ook de natuur en bewust leven kreeg steeds meer ruimte in mijn leven. 
Sinds april 2009 hebben Kurt en ik ons genesteld in Aarschot op de Balkende Hoeve. Tot op heden wonen wij op deze hoeve en dragen wij met veel liefde en warmte zorg voor onze 7 ezels en onze hond Nell. 
Na een jaren lange fertiliteitsweg met veel vallen en opstaan kregen mijn man en ik uiteindelijk in 2013 onze lang verwachte zoon Morris. Na opnieuw enkele jaren proberen kregen wij in 2016 te horen dat onze wens in vervulling zou gaan. Wij zouden ouders worden van een groot gezin. Morris kreeg in 1x een broer en een zus cadeau. Mia en Cyriel. Na een uitputtend eerste jaar als mama van drie kinderen, een postnatale depressie en een langzaam herstel hiervan kan ik zeggen dat wij nu een dankbaar, gelukkig, actief buiten leven leiden. 

Van opleiding ben graduaat orthopedagoge en sinds 2001 ben ik werkzaam als begeleidster van kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden en een verstandelijke beperking.

Aangezien ik verzot ben op ezels en ik het beroep van orthopedagoge met veel plezier uitoefen, ben ik een aantal jaar geleden op zoek gegaan naar een combinatie van deze passies . Heel snel kwam ik uit bij Brigitte in Maastricht bij Ezelstal Hans en Grietje, waar ik een cursus asinotherapie gevolgd heb.

Enkele praktijkstages bij Maurice in Luik (Au pas de l'ane), bij Brigitte in Maastricht (Ezelstal Hans en Grietje), bij Inge in Portugal (donkeymotion) en bij Jacqueline in de Ezelshoeve te Baarle-Nassau (Ezelopvang voor verwaarloosde en mishandelde ezels) zorgden voor voldoende achtergrond om zelf aan de slag te gaan. 
Later ben ik nog opleidingen gaan volgen om te coachen met de ezels. Zowel bij Bonspirit.nl in Merksplas en Ezelskunsten.nl heb ik mijn certificaat behaald. Ik heb enkele dagen rond gedachten-kracht van Nicole Hage bijgewoond. Ook de 3 delige Methode Matheij coach opleiding heb ik met glans afgerond. Ook bij 3PK heb ik een cursus kinderen en paarden coach gevolgd. Op dit moment ben ik een systemische opleiding aan het volgen tussen paarden en ezels bij Maatje Bon in merksplas. De opleiding tot Mindfulness bij kinderen en jongeren is ook bijna afgerond. 

Deze rugzak vol (levens)ervaring zet ik dagelijks op de weide in. Dit werk maakt van mij een blij en tevreden mens.