Inspiratie avonden van Moeders tot Moeders

De Balkende Hoeve wordt steeds meer en meer een plek waar moeders elkaar ontmoeten op allerlei manieren.
 

Workshops, moeder/kind weekends, mama verwen weekends, moeder cirkels en dus nu ook op de inspiratie avonden van moeders tot moeders.

 

Het concept ziet er als volgt uit:

Heel simpel.

Vroeger deelden de vrouwen elkaars wijsheden, moeilijkheden, vraagstukken, fonkel momenten bij het samen eten klaar maken, de was ophangen of het voeden van de kinderen.

In onze westerse wereld zijn we allemaal zo individueel bezig dat het delen met elkaar weggevallen is.
 

Toch is hier heel veel behoefte aan. Zeker onder moeders.

Dan maar op een kunstmatige manier.
Toch helemaal vanuit het hart !!

Vanuit het geloof dat moeders elkaar nodig hebben.
 

Je hoeft het niet langer alleen te doen!

It takes a village to raise a child! 

5 heel bijzondere moeders ‘net zo bijzonder als jij en ik) komen op 5 verschillende avonden een avond vertellen over hun specialiteit als professional maar vooral als mama.
Ze komen een avond vertellen over wat hen helpt in het moederschap om zo dicht mogelijk te komen bij de moeder die ze graag willen zijn voor hun kinderen.

Praktische?
Al de avonden gaan door op de Balkende Hoeve van 19u30 – 21u30
Steeds aankomen vanaf 19u15.


Kostenplaatje?

Je kan elke avond apart volgen aan 25 euro per avond.

Of je kan je ook aanmelden voor de hele reeks en dan krijg je er een gratis ezel coaching bij ter waarde van 75 euro.

Thee, water en lekkers inbegrepen in de prijs.

Inschrijven?

Je inschrijving is officieel na betaling.
De inschrijvingen verlopen via het contact formulier..
Laat me via mail weten op welke avond je graag zou aansluiten.

 

Wie zijn die moeders en wat komen ze vertellen?
Hieronder kan je kort kennismaken met de 5 inspiratie avonden.

Avond 3: Nooit meer te druk

Gegeven door Ruth Verhasselt – de Blijmaker van Espazo

19 mei 2020 19u30 – 21u30


Start jij je dag ook vaak met het checken van je inbox? Ben je vaak aan het multitasken? Heb je het gevoel dat je veel ballen tegelijk in de lucht houdt? Heb je al verschillende time-management-cursussen gevolgd, maar slaag je er maar niet in om orde in de chaos te brengen? Ben je veel met je werk bezig en mis je quality-time-momenten met je gezin en vrienden? Heb je het gevoel dat je tekortschiet  op je werk, als partner, als ouder… Ben je heel de dag door druk bezig.

Het boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe was voor mij een echte eye-opener.
Daarom deel ik tijdens deze workshop graag enkele inzichten met jou.

Samen met Sara organiseerde ik vorig jaar voor de eerste keer een me-time-weekend voor mama’s.
Ik hoorde nadien van veel mama’s dat ze veel tips uit deze workshop met succes toepasten.
Nu dus opnieuw deze praktische workshop met veel tips en tricks om direct mee aan de slag te gaan.
 

Wie is Ruth:
Ik ben mama van 3 jonge kinderen.

Als ik aan mijn kinderen uitleg wat ik van werk doe, vertel ik hen dat mama een blijmaker is en kleine en grote mensen helpt om terug blijer te worden.


Daar wil ik voor gaan: als BLIJMAKER zorgen voor meer blije mensen. Kleine en grote mensen helpen om hun talenten te ontdekken zodat ze meer in hun kracht staan.

Ik ben een levensgenieter die houdt van koffietjes drinken, de zon en de zee, quality- time met ons gezin, wellness, wandelen en fietsen, lezen, tekenen, creatief bezig zijn, momentjes van me-time inbouwen.

 

 

 

 

Avond 4:  “Voorbij de neen”

Gegeven door Evelien Lombaert van Mama Magie en Kletskoek

 

5 juni 2020 19u30 – 21u30


Deze avond gaat over de uitdaging van omgaan met een ‘neen’ van je kind. We denken dingen over die ‘neen’, we voelen dingen bij die ‘neen’ en dat voelen we omdat we dingen verlangen, die er niet zijn… Tijdens de workshop duiken we in onszelf op zoek naar wat er in ons leeft omtrent ‘neen’ om vanaf daar uit te rijken naar de onderliggende betekenis van de ‘neen’ voor je kind. Welke ‘ja’ zit er verscholen in de ‘neen’?


Wie is Evelien?
Ik ben mama van Hannes (9jaar) en Thijs (7jaar).
Ik studeerde pedagogie en voor ik kindjes kreeg, dacht ik dat ik op de schoolbanken had geleerd hoe kinderen op te voeden. Niets bleek minder waar…
Mijn kindjes spiegelden me door ‘lastig’ gedrag waar er groeikansen lagen in mijn mama-zijn.
Ik aanvaardde hun uitnodiging en ging met mezelf aan de slag.
Verbindende Communicatie (Marshall Rosenberg) is de leidraad op mijn pad.
Onderweg was er kruisbestuiving van Aletha Solter, Gordon Neufeld en Luk Dewulf.
Telkens een verdieping of verbreding van mijn kennis en groei naar meer verbinding met mezelf en mijn kindjes.
En zo word ik, stap voor stap én dankzij hen, de beste versie van mezelf. Over mijn ontdekkingstocht schrijf ik enkele keren per week op mijn blog ‘mamamagie’ en sinds kort heb ik in bijberoep mijn eigen bedrijfj om bij te dragen aan meer verbinding met de kleine mensen van nu voor de wereld van morgen: ‘kletskoek’.Avond 5:  Zelfvertrouwen laten groeien dankzij verbinding en aandacht. 


Een kennismaking met Happy Kids Massage.
 
Gegegeven door:  Katrien Van Campenhout, talentenboomhut

10 juni 2020 19u30 – 21u30

Onze maatschappij gaat steeds sneller en sneller. We lopen onszelf vaak voorbij. Ook kinderen ervaren meer en meer druk. Door kinderen een rustmoment te gunnen, kunnen ze even op adem komen. Terug tot zichzelf komen. Ze gaan hun beter in hun vel voelen waardoor hun welbevinden, zelfvertrouwen en veerkracht er op vooruit gaat. 
Deze kennismakingsworkshop is bedoeld voor ouders van kinderen tussen 3 en 12 jaar die op een verantwoorde en verbindende manier aan de slag willen gaan met kindermassage.
Tijdens deze workshop staan ontspanning, gezelligheid en zelf ervaren voorop!
Ik neem jullie mee in de belangrijkste weetjes over massage én waarom het geven van kindermassage zo waardevol is voor jou en je gezin.
Daarna gaan we vooral zelf aan de slag met de massageverhalen en gedichtjes van Happy Kids Massage.

Deze workshop is echt iets voor jou als je

 • kind weinig concentratie heeft, prikkelgevoelig is, slaapproblemen heeft, een laag zelfbeeld heeft, stress ondervindt, weinig weerbaar is, zijn emoties moeilijk kan uiten of zijn eigen grenzen (of die van de anderen) niet respecteert.

 • op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden om je kind op een positieve manier te ondersteunen. 

 • je behoefte hebt aan meer rust en onderlinge verbondenheid binnen het gezin.

 • je je kind(eren) wel eens masseert of kriebelt, maar "doe je maar wat" en je wilt nieuwe technieken leren die zowel over de kleding als op de blote huid gegeven kunnen worden.
   

 Wie is Katrien:

Na twee burn-outs besefte ik hoe belangrijk het is mijn eigen hart, gevoel, ritme en intuïtie te volgen.
Jarenlang deed ik niet voldoende met mijn talenten tot een opleiding tot Kindertalentenfluisteraar me liet zien waar ik blij van word: kinderen laten groeien in zelfvertrouwen. Ik gaf mijn job in het onderwijs op en startte als voltijds ondernemer mijn eigen kindercoachpraktijk: Talentenboomhut.
Door samen met de kinderen en hun ouders op zoek te gaan naar wat al wel lukt en waar de positieve energie zit, zal hun zelfvertrouwen, de weerbaarheid en de veerkracht groeien.
Gevoelige kinderen ervaren soms veel angsten waardoor ze hun zelfvertrouwen verliezen. In mijn prachtige yurt in de natuur komen kinderen helemaal tot rust en voelen ze zich veilig zodat ze snel openbloeien en hun verhaal vertellen.
Door hun talenten aan het licht te laten komen, door hen te laten zien wie ze ècht zijn en wat ze allemaal in hun mars hebben, kunnen ze terug gaan stralen en in het licht stappen in plaats van zich in een hoekje te verstoppen en door hun angsten kansen te missen. Bachbloesems en etherische oliën ondersteunen dit prachtige proces.
Gesterkt in wie ze zijn, zullen ze terug meer durven waardoor ze meer kunnen genieten van hun speelsheid en kind-zijn. Stralende kinderen die vol plezier en zonder belemmering genieten van hun leven, dat is een droom voor elke ouder.

 • 14 mei 2020 19:30 – 21:30
  de Balkende Hoeve vzw, Nieuwrodese Steenweg 64, 3200 Aarschot, België
  Straffen, belonen en time-out: het werkt vaak goed en snel om gewenst gedrag te bekomen. Maar toch zijn er kinderen die je met deze strategieën niet kan bereiken, of blijven er zich problemen stellen die je maar niet opgelost krijgt.
 • RSVP gesloten
  Details
  28 apr. 2020 19:30 – 21:30
  de Balkende Hoeve vzw, Nieuwrodese Steenweg 64, 3200 Aarschot, België
  Stel jij jezelf soms vragen zoals: “Kinderen helpen opgroeien, is de moeilijkste job in mijn leven.” “Ik zie ze graag, maar soms is het er echt over, dan kook het binnenin over én is dat aan de buitenkant duidelijk te zien/horen!” “Luisterde mijn kind maar meer naar me…”