Workshops ouders & kind

Om te kunnen liefhebben moet er innerlijk iemand thuis zijn - Eline Snel -

"De relatie die jij met je kind hebt en je kind met jou is zo belangrijk en is in mijn ogen de basis voor de toekomst. De band met je kinderen is een band om te koesteren en te voeden, te blijven versterken door jezelf te ontwikkelen, maar ook door je eigen keuzes te maken. Door de balans te behouden in het leven en je mindset af te stemmen op jouw wensen en behoeften in je leven en binnen het ouderschap, zodat jij het mooiste voorbeeld bent voor jou kinderen. Zodat zij zien en voelen dat ook zij mogen zijn wie ze (willen) zijn. We hoeven niet perfect te zijn. Accepteer wat er is, waar overtuigingen, gedachten en gevoelens vandaan komen en als je dat wilt kun je van daaruit werken aan groei.

Ontspannen ouderschap vanuit je hart, leven vanuit je hart dat is zo belangrijk. Voor jezelf en voor je kinderen, want…

wij leven het leven immers voor!"
(Deze prachtige tekst komt van mijn coach Kim Kievit van Vida. 
Neem zeker eens een kijkje op: www.vidababy.nl)

Daarom organiseer ik erg graag deze werkvorm in een natuurlijke omgeving om mensen dichter bij zichzelf en bij elkaar te brengen.  Ik geloof dat wanneer we bewust investeren in de kwaliteit van met elkaar omgaan dat er een hoop moeilijkheden in de opvoeding kunnen vermeden worden. 

Vind jij het ook belangrijk om bewust tijd te maken voor elkaar?
Schrijf je dan zeker in voor een van de volgende activiteiten. De natuur, de dieren, creatieve krachtige en laagdrempelige werkvormen maken deze momenten als nooit te vergeten herinneringen.

 

Lenteklaar worden


5 april 2018

De winter nodigt uit om naar binnen te keren. Gezelschapsspelen,knutselen en  regenachtige tv dagen maken plaats voor creativiteit, beweging en opnieuw naar buiten komen. De lente is een tijd van ontwaken, niet alleen in de natuur maar ook bij ons als mens. De sappenstroom in de bomen en planten is op gang gekomen en zo worden de eerste knopjes zichtbaar. Wij gaan op deze dag opzoek naar wat er bij ons allemaal stroomt aan ideeën, verlangens en creaties. Wat willen wij voeding geven om het ten volle te laten bloeien? Welk stuk van jezelf mag hiervoor meer aandacht krijgen? Hoe kunnen jullie elkaar daarin ondersteunen? Concreet betekend het dat wij deze dag regelmatig in ouder kind groepjes kleine denk voel en doe opdrachten gaan uitvoeren.  Samen een dagje dromen, the sky is the limit.


Ezel kenner worden


26 mei 14u - 17u

Samen met je kind gaan we de hele dag doorbrengen bij de ezels. We beginnen met een rustige kennismaking met de kudde. Dagelijkse verzorging moet ook gebeuren. We maken we mesten de stal uit, we borstelen ze uitgebreid en we leren een heleboel over hun gedrag en wat het ons kan leren. Aan de hand van kleine veilige opdrachten proberen we ook echt leermomenten te creeeren tussen de ezel, het kind en de ouder. Elk ouder / kind koppel krijgt de nodige aandacht om met een hoop ezel wijsheid terug te keren naar huis.
Schrijf je zeker in als jullie dol zijn op dieren, natuur en elkaar op een andere manier leren kennen.


Krachtstokken maken


2 juni 2018 14u - 17u
6 oktober 2018 14u - 17u

Bij de indianen worden deze stokken gebruikt als krachtvoorwerp of praatstok. Een krachtstok is, de naam zegt het al, een stok met kracht. Voor kinderen is de krachtstok een goede manier om bijvoorbeeld nachtmerries mee weg “toveren”,  zichzelf of hun ruimte mee schoonmaken, zichzelf er rustig mee “toveren”, vriendschapsstok, vasthouden als ze iets moeilijks moeten doen, de stok kan een gesprek leiden.
Tijdens deze workshop maken we een ezel wandeling op zoek naar jouw stok. Je zal dus zelf je krachtstok maken, die maak je met een bepaalde intentie. Waar is jouw stok voor bedoeld. Wat wil je ermee doen? Welke kracht of eigenschap van jezelf wil je hiermee wil versterken? Heb je eigen persoonlijke spulletjes die een plek mogen krijgen aan jouw stok breng deze dan zeker mee. Samen met de ezels maken we er een krachtige dag van.


Stenen stempelen, ik ben een KEI 


23 juni 14u - 17u
17 november 14u - 17u

Tijdens deze ouder kind workshop gaan we samen opzoek naar een steen die ons aanspreekt. Dat zal waarschijnlijk voor jullie alle 2 een andere zijn. Wanneer we terug zijn van de zoektocht gaan we voelen wat deze steen jou wil brengen. Wat maakt dat deze steen nu jou steen is geworden. Is er een verband tussen jullie twee stenen?
Dan gaan we stippen zetten op de stenen in een bepaald patroon: grote, kleine, witte en gekleurde verfdots vullen je stenen en laten de mandala stenen stip-voor-stip tot leven komen. Je maakt de mooiste kunstwerken en het is ook nog eens een rustgevende bezigheid! Een echte aanrader om thuis met het hele gezin te herhalen.


Je eigen en elkaars schatkist ontdekken


30 juni  2018 14u - 17u
20 oktober 2018 14u - 17u

Tijdens deze ouder kind workshop gaan we zowel binnen als buiten aan de slag. De ezels zullen met veel plezier helpen om jullie in jullie kracht te zetten. Deze dag staat in teken van jullie krachten, jullie schatten, jullie talenten. Talenten die jullie al kennen maar liefst ook een hoop talenten die jullie je al bezit maar tot nu toe nog niet goed kon benoemen. Per 2 en aan de hand van kleine doe denk en voel opdrachten gaan jullie gaandeweg een schatkist vol talenten bezitten. Jullie schattenkist. Deze mag je mee naar huis kunnen nemen want af zijn we nooit. Ons hele leven lang mogen er altijd schatten bij komen. Je krijgt ook een heleboel tips om elkaar te helpen deze talenten nog meer zichtbaar te maken thuis op het werk of in de klas.


Ouder kind yoga tussen de ezel


1 juli 10u - 16u

In samenwerking met Katleen Roosen van yoga praktijk Vlinderboom uit Balen
** krachtig als een EZEL, licht en vrij als een VLINDER **

Zowel kinderen als ouders ervaren in onze maatschappij zo veel als ‘moeten’. Het is zo fijn om een keer ook helemaal niet te ‘moeten’.  Wanneer er te veel als ‘moeten’ ervaren wordt verliezen we elkaar soms op heel belangrijke momenten.  Yoga Praktijk Vlinderboom en zorgboerderij De Balkende Hoeve vzw slaan de handen in elkaar om een dagje te ‘ont-moeten’. We organiseren een dag op de weide tussen de ezels.
Kind-ouder, yoga en ezel staan die dag centraal.  We gaan heel wat beleven met elkaar en tussen de ezels.

Jullie krijgen de kans om in een natuurlijk kader van mogen de band tussen ouder en kind te versterken. 
Heb je zin om samen te genieten en te ontdekken schrijf je dan nu in. 


Ouder-kind dag ** j-ezel-f ** (ezels en jezelf)


21 juli 2018    10u - 16u

Een hele dag samen zijn en genieten van de natuur en de ezels. Deze dag is bedoeld om werkelijk van elkaar te genieten. Een echt geschenk voor jezelf en je kind. Daarom is deze workshop ook een cadeautje wanneer je kind deelneemt aan de 4 kamp dagen in de grote vakantie. Dan kan je deze dag gratis samen volgen. Neem een kijkje op de agenda van het vakantie aanbod.


Samen dreamboard maken voor het nieuwe schooljaar 


25 augustus 2018


Wat zijn jou wensen voor het nieuwe schooljaar, wat wens jij je kind zo toe het komende schooljaar?
Wat wenst jou kind jou toe de komende tijd? Wat wenst jou kind jullie toe? Wat wenst jou kind zichzelf toe het komende schooljaar. Een mooie dag om samen de focus te zoeken en vorm te geven voor het komende schooljaar.
We gaan dromen, verlangen en creatief aan de slag. Jullie nemen allemaal een dreamboard mee naar huis om deze mooie dag vol mooie dromen thuis een zichtbaar plekje te geven.


De herfst – één met de natuur, loslaten


22 september 2018


Winterklaar maken - één met de natuur, naar binnen keren


8 december 2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 2019 de Balkende Hoeve

  • Facebook Social Icon