top of page

Slaap jij met die 3 kinderen in 1 bed?


Slaap jij met die drie kinderen in 1 bed?


JA!! In een familiebed. 1 twijfelaar + 2 enkele bedden aan elkaar


Eindelijk !!


Bij mij is het precies wat andersom gegaan dan in de 'standaard' gezinnen met jonge kinderen.


Als de tweeling klein was, lees baby's waren, kon ik hun gewriemel niet verdragen en waren de weinige uren die ik in bed lag zo belangrijk dat ik ze niet in mijn bed wou. Ik sliep zo ver mogelijk van hen met stoppen in men oren. Ze werden vaak naar me toe gebracht wanneer ze de bost nodig hadden.


Nu is alles anders.

Ik merk nu ik er alleen voor sta dat ik er door verschillende redenen niet altijd meer toe kom, aan mijn 15 min mama-kind speeltijd voor elk van hen.


De kinderen tonen me ook heel duidelijk, elk op hun manier, dat ze deze dagelijkse IK BEN BELANGRIJK momentjes erg missen.


Ze vragen er dagelijks achter.

A ja ze zijn het zo gewoon. Ik doe het al jaren zo.


Morris-jes tijd, Mia-kes tijd, Cyrielekes-tijd.


Ik baal ervan dat het me zelfs nu in de vakantie niet altijd lukte om deze veiligheid voor hen te bewaren. Morris vraagt meer dan ooit op een niet altijd zo gepaste manier om hem te zien en met hem te stoeien, spelen, ravotten. Mia die kruipt op eender welk moment (achterop de fiets, in de douche, in de winkel, wanneer er bezoek is, tijdens het werken, ...) helemaal terug in mijn moederlijf.


En Cyriel huilt zo vaak en intens om helemaal terug als een klein Cyrieleke getroost te kunnen worden. Dochterlief die slaapt de laatste maanden al dichtbij me.


Cyriel begon het ook steeds vaker te vragen, op bezoek te komen in de nacht, het oneerlijk te vinden dat zijn zus wel mocht, bang te zijn op zijn kamer enz.


Afspraken, kalenders, consequent zijn, beddansen, toch met 3 in een klein bed liggen, beurdrol inlassen, ... niets bracht de oplossing voor ons.


Dus ik besloot om aan nachtelijk verbindente gaan doen. Allemaal lekker samen dicht bij elkaar slapen. En ik kan je vertellen dat het zo helend werkt.


Ik ging al vaak wanneer de kinderen sliepen langs bij hen om mijn hand op hun hart te leggen, liefde en heling te sturen.


Voor nu is er meer nodig voel ik. Voor hen en voor mezelf. De tijd die ik er nu niet altijd meer voor hen ben kan ik lekker bijtanken in de nacht, de ruimte die ik nu niet altijd voel door de praktische onrust die veel plek inneemt in hem hoofd kan ik nu tijdloos al slapend bij hen aanwezig zijn.


Het horen ademen van de kinderen, het schattig onbewust knuffelen van de broers met elkaar, het plots vast gepakt worden in de nacht, de rust die er heerst, het ochtend giechelen bij een protje van iemand, de liefdesenergie die zo voelbaar is.


Mmm ik geniet er zo van.


Dankbaar dat ik in ging op de vraag van mijn dochter die zo snakt naar samen zijn, gezelligheid en lichamelijk contact.

* nachtelijk verbinden * nachtelijk helen *


Ze ging van "ik wil niet gaan slapen" naar "mama wanneer gaan we nu eindelijk naar ons familiebed". En ik ... ik ga nu ook vroeger naar bed dus win win voor elk van ons.


Sara

Comments


bottom of page