Wie ben ik?

cad2a330-8973-4172-a327-31a5d12fa5d2.jfi
Sara Demaret

Ik ben ik, leuk hé

Ik ben Sara Demaret, geboren in 1983 en opgegroeid in een liefdevol gezin waar ik de 3e dochter in de rij van 4 zussen ben. Als kind was ik een vrolijke actieve bij. Ik hield van dieren, Chiro, turnen, muziek en rolschaatsen. Als puber was ik vrijgevochten en ontbrak het niet aan zin om van het leven te proeven. Ik vond het fijn om leiding te geven aan kinderen, ging graag op stap met de vrienden, hield van dansen en zingen en vond het erg fijn om te wandelen en te fietsen.

De zotte jaren maakten plaats voor meer rust en wijsheid. Als jongvolwassene stond ik vroeg op eigen benen. In Leuven woonde ik in een klein huisje en hield ervan op reis te gaan. Vrienden en familie bleven erg belangrijk voor mij. Ook de natuur en bewust leven kregen steeds meer ruimte in mijn leven. 

Sinds april 2009 ben ik de hoedster van de Balkende Hoeve te Aarschot. Tot op heden woon ik hier op deze hoeve en dragen ik met veel liefde en warmte zorg voor onze 7 ezels en onze hond Nell (gestorven2021).  Na een jarenlange fertiliteitsweg met veel vallen en opstaan kregen mijn man en ik uiteindelijk in 2013 onze lang verwachte zoon Morris. Na opnieuw enkele jaren proberen kregen wij in 2016 te horen dat onze wens opnieuw in vervulling zou gaan. Wij zouden ouders worden van een groot gezin. Morris kreeg er in 1 keer een broer en een zus bij, Mia en Cyriel. Na een uitputtend eerste jaar als mama van drie kinderen, een postnatale depressie en een langzaam herstel hiervan kan ik zeggen dat ik nu een dankbaar, gelukkig en actief buitenleven leef als ondertussen alleen staande mama. 

Van opleiding ben ik graduaat orthopedagoge en sinds 2001 werkzaam als begeleidster van kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden en een verstandelijke beperking.

Aangezien ik verzot ben op ezels en ik het beroep van orthopedagoge met veel plezier uitoefende, ben ik een aantal jaar geleden op zoek gegaan naar een combinatie van deze passies . Heel snel kwam ik uit bij Brigitte in Maastricht van Ezelstal Hans en Grietje, waar ik een cursus asinotherapie gevolgd heb.

Enkele praktijkstages bij Maurice in Luik (Au pas de l'âne), bij Brigitte in Maastricht (Ezelstal Hans en Grietje), bij Inge in Portugal (donkeymotion) en bij Jacqueline in de Ezelshoeve te Baarle-Nassau (Ezel opvang voor verwaarloosde en mishandelde ezels) zorgden voor voldoende achtergrond om zelf aan de slag te gaan. 
Later ben ik nog opleidingen gaan volgen om te coachen met de ezels. Zowel bij Bonspirit.nl in Merksplas en Ezelskunsten.nl heb ik mijn certificaat behaald. Ik heb enkele dagen rond gedachten-kracht van Nicole Hage bijgewoond. Ook de 3-delige Methode Matheij coach opleiding heb ik met glans afgerond. Ook bij 3PK heb ik een cursus kinderen en paarden coach gevolgd.  Ik ben de prachtige training tot Blij met Mij coach op zak. De opleiding tot Mindfulness bij kinderen en jongeren is ook net afgerond.

Op dit moment rond ik een systemische opleiding tussen paarden en ezels bij Maatje Bon in merksplas af.
In 2021 ronden ik een training af tot sjamanisme en zweethutbegeleider. 

                                   Deze rugzak vol (levens)ervaring zet ik dagelijks in op de weide. Dit werk maakt van mij een blij en tevreden mens.  

wens je vreugde in de wereld 

dan moet er eerst vreugde in de landen zijn
wens je vreugde in de landen 

dan moet er eerst vreugde  in de steden zijn

wens je vreugde in de steden 

dan moet er eerst vreugde  in de huizen zijn

wens je vreugde in de huizen 

dan moet er eerst vreugde  in de families zijn

wens je vreugde in de families

dan moet er eerst vreugde in de mensen zijn

wand je vreugde in de mens

dan moet er eerst vreugde zijn in jou

wens je vreugde in jou

dan moet er eerst vreugde zijn 

in jouw hart

Gelukkig zijn moet je durven,   Rosalinda Weel