top of page

Moederkracht massage

Massage is een van de oudste en meest krachtigste vorm van ‘genezing’. Lomi Lomi is een van de meest inspirerende vormen van massage.


Ik volgde mijn basis training bij Ricardo Balkhoven.
Zijn passie en liefde voor Lomi Lomi stroomde mijn lichaam binnen en ik kon  niet anders dan deze liefdevolle healing teachniek verder door te geven. 

massage-g5f68765e6_1920.jpg

Wat maakt Lomi Lomi zo speciaal? Hoe ‘werkt’ Lomi Lomi?

Wat kan je verwachten van een Lomi Lomi massage

Lomi Lomi is een intieme vorm van massage.
Een goede verbinding tussen gever en ontvanger voor mij heel belangrijk. Ik neem daarom de tijd om kennis te maken en zo nodig uitleg te geven over de massage. Daarnaast werk ik met een intentie. Welk gedrag of welke gedachten beperken jou en welke positieve intentie kan je daar tegenover zetten. Deze positieve intentie kan je uitspreken zodat ik deze mee kan nemen in de massage.

 

De massage begint volgens Hawaiaanse traditie met een Pule; een gebed voor steun zowel voor de ontvanger als voor de gever. Ik zal de massage uitvoeren met Aloha wat staat voor met liefde en met een goede intentie masseren. Een Lomi Lomi sessie duurt rond het uur en half a twee uur. Na afloop is er een kort gesprek waarin de sessie niet uitvoerig wordt geëvalueerd zodat je eerst kan navoelen wat de massage met je doet. Achteraf wil ik graag ruimte maken voor een deelmoment indien dit gewenst is.

 

In de goed verwarmde yurt wordt het lichaam minimaal toegedekt met een sarong om belemmering in de beweging over het lichaam te voorkomen. Bij het begin van de massage wordt het lichaam ingeolied met biologische kokosolie. De bewegingen zijn vloeiend en voelen aan als de golven van de zee. Tijdens de massage wordt er niet gesproken tussen de gever en de ontvanger (hooguit een enkele aanwijzing), wel is er muziek.​

Traditionele Lomi Lomi sessie
2u30 - € 120

3x Traditionele Lomi Lomi sessie
2u30 - € 310

Vierhanden traditionele Lomi Lomi sessie
U wordt gemasseerd door 2 masseurs tegelijkertijd.
2u30 - € 180

Traditionele sessie staat voor; een full body Temple style Lomi Lomi met voor en na zorg.
 
De prijs mag nooit een belemmering zijn, je kan met mij contact hierover opnemen.
 
Cadeaubon
Op aanvraag, voor elk bedrag en te gebruiken binnen 1 jaar.

LOMI LOMI MASSAGE

Het woord Lomi Lomi betekent massage. Lomi Lomi is een unieke helende massage afkomstig van de mooie eilanden van Hawaii, waar het in het verleden alleen werd uitgevoerd door Kahuna (meesters in de Lomi Lomi). Om de waarde van Lomi Lomi te begrijpen helpt het om meer kennis te hebben van de Hawaiiaanse filosofie Huna, en op welke wijze Huna invloed heeft op ons leven en onze ‘genezing’. Huna zoekt naar harmonie en liefde in alles en iedereen om ons heen. Maar hoe verhoudt Huna zich dan met massage, wat is de link? Lomi Lomi wordt ook wel “loving hands massage” genoemd. Door de vloeiende bewegingen en het afstemmen op het lichaam van je cliënt wordt het lichaam volledige gevoed zodat de ontvanger kan ontspannen en kan wegzakken in een diepe ontspanning.

Dus terwijl de ‘techniek’ een belangrijk onderdeel is van de massage en de bijbehorende ‘genezing’ wordt de massage uitgevoerd met loving hands (onvoorwaardelijke liefde), de focus van de Lomi masseur ligt bij de ontvanger, de intentie is volledige aandacht en ontspanning met liefdevolle aandacht en een liefdevol hart. Op deze wijze is het mogelijk dat de ontvanger oude patronen, overtuigingen, beperkingen en negatieve gedachten die zijn opgeslagen op celniveau volledig los kan laten. Vaak wordt er gedacht dat overtuigingen en negatieve gedachten en gevoelens worden opgeslagen in ons brein, dit is echter niet waar. Deze negatieve invloeden op ons lichaam worden opgeslagen in de cellen van ons lichaam.

 

De Hawaiianen kijken naar mensen, dieren en dingen uit de natuur in termen van energie stromingen. Het geloof van de Hawaiianen is dat een idee of overtuiging de energiestroom in het lichaam kan blokkeren. Lomi Lomi kan helpen om deze energieblokkade op te lossen waardoor de nieuwe energie weer vrij kan stromen door het lichaam. Zo is Lomi Lomi niet alleen een fysieke ervaring maar ook zeker een geestelijke ervaring. Lomi Lomi ‘geneest’ op mentaal, geestelijk en spiritueel niveau. Wanneer mentale, geestelijke en spirituele harmonie ontbreekt geef je ziekte een kans om zich te ontwikkelen. Lomi Lomi vergemakkelijkt de weg naar harmonie. Wat gebeurt er tijdens een Lomi Lomi massage?

Een Lomi Lomi massage begint met een moment van stilte tussen de gever en de ontvanger. De Lomi masseur legt zijn handen met zachte druk op de rug van de ontvanger waarna hij (in stilte) een Pule (gebed) zal opzeggen waarin gevraagd wordt voor begeleiding, hulp en ‘genezing’ tijdens de massage. De ontvanger wordt gevraagd om een intentie of wens uit te spreken.

 

Lomi Lomi is een intuïtieve massage, in dat opzicht is er geen vaste vorm of volgorde tijdens de Lomi Lomi massage, geen twee massages zijn identiek. De massage wordt gegeven in vloeiende, ritmische bewegingen met de handen, onderarmen en ellenbogen. Sommigen mensen beschrijven dit als zachte golven die over het lichaam rollen. Een ander kenmerk van de Lomi Lomi is dat verschillende delen van het lichaam tegelijkertijd worden gemasseerd. Dit helpt de ontvanger om volledig los te kunnen laten omdat het nagenoeg onmogelijk is om je te richten op verschillende gebieden die op het lichaam aangeraakt worden.

 

Belangrijk om te vermelden is dat de Lomi masseur niet ‘geneest’, deze is slecht facilitator voor de ‘genezing’. Volgens de Huna filosofie wordt energie ook vastgehouden in gewrichten. Door deze gewrichten zacht te roteren kan spanning in de gewrichten losgelaten worden, waardoor de energiestroom weer de vrijheid heeft om te stromen. Hula bewegingen in combinatie met het juiste ademwerk (Ha Breath) zijn een belangrijk onderdeel van de Lomi.

De Hula bewegingen rondom de massagetafel zijn belangrijk voor de flow van de massage en verspreiden van de energie tijdens de massage. De verdeling van de ademhaling, de essentie van de Schepper of Universele energie (welke naam je eraan wilt geven), is een oude Hawaiiaanse methode om de energiestroom te verhogen en te verbeteren. Een ander belangrijk onderdeel van de Lomi Lomi tafelmassage is dat de ontvanger direct op de massagetafel ligt – zonder hoeslaken. Het lichaam wordt minimaal afgedekt om de flow van de massage niet te belemmeren. Doordat de ontvanger direct op de massagetafel ligt is het voor de masseur mogelijk om ook onder het lichaam te masseren.

 

Bij de Lomi Lomi tafelmassage is het belangrijk dat de kamertemperatuur van de massagekamer minimaal 24 graden is.

Omdat Lomi Lomi een intuïtieve massage is kunnen langzame en zeer ontspannen massage strokes worden afgewisseld met snellere of zelfs diepere massage strokes. Door het afwisselen van de verschillende strokes en de intentie van de strokes wordt de ontvanger begeleid in het loslaten van emoties en negatieve overtuigingen die zijn opgeslagen in de cellen. Om die reden wordt een Lomi Lomi massage ook gezien als een helende massage. De massage kan worden uitgevoerd door een of twee Lomi masseurs. Met twee Lomi masseurs bestaat de kans dat de ontvanger zich nog dieper zal kunnen ontspannen aangezien vier handen, die verschillende strokes uitvoeren op het lichaam, niet te volgen zijn voor het brein. Een vierhanden Lomi Lomi is een hemelse ervaring.

Ik ben begonnen met het woord Aloha. Het woord Aloha verwijst onder meer naar de vriendelijke houding van de Hawaiianen. Aloha staat echter voor zo veel meer dan alleen hallo. De diepere betekenis is ‘het vreugdevol delen ven levensenergie in het heden’. Dit is het ware geheim van Lomi Lomi. Aunty Margareth Machado is een van de oudste en meest erkende Lomi Lomi Kumu (leraar), zij heeft de volgende woorden meegeven voor de Lomi Lomi: Loving Touch massage.

Een verbinding van het hart met de handen en de ziel met de bron van het leven. Lomi Lomi studenten leren om de hartverbinding te maken met de handen. Voor Hawaiianen is een Lomi zo veel meer dan een liefdevolle massage, het is ook verdraagzaamheid, vergeving, acceptatie, geen oordeel, waardering, compassie, respect, liefde, harmonie, spiritualiteit en zo veel meer – dat is de basis van een Lomi Lomi massage.

Mahalo, Pauline Kealohi

bottom of page