top of page

OVER ONS

Op een doordeweekse ochtend aan de schoolpoort enkele maanden na de geboorte van Mia en Cyriel vroeg een mama oprecht "hoe is het nu met jou Sara"? "Zwaar en intens" antwoordde ik.

 

Ze sprak me deze bemoedigende woorden toe: " Volhouden meid,  je bent bezig met de belangrijkste job in het leven. Mama zijn." Ja, dat klopte zo goed voor mij.

 

Dankzij mijn eigen zoektocht in het moederschap hoop ik voor andere mama's een inspiratiebron te kunnen zijn. Ik wil me niet profileren als een mama expert, verre van. Ik wil ook niet de perfecte mama voor mijn kinderen zijn want niets is zo moeilijk dan de perfecte ouders hebben. 

275751794_3106793976229237_7095535596101184595_n_edited.jpg
Ik wil mama zijn, net zoals zo vele andere.
Ik heb immens veel respect gekregen voor alle moeders op aarde.
Wat een krachtige wezens zijn wij met z'n allen.
Wat een ongelooflijk magisch iets is het moederschap.
Zo intens, zo heerlijk en zo ongelooflijk ingewikkeld.
273498258_3077705185804783_7863472224906895738_n_edited.jpg

​In het coachen van mensen wil ik zeker niet de alwetende coach zijn , want alwetend ben ik zeker niet. Ik wil vooral net zoals jou zijn. Iemand die het beste voor jezelf je kinderen en de wereld toewenst. Een coach is er niet om de problemen op te lossen. Maar om tijdelijk mee jouw parcour te lopen.

 

Ik geloof er erg in dat we ons hele leven mogen leren met vallen en opstaan. Dat we op ons pad krijgen wat we aankunnen en dat we, met onszelf tijd en ruimte te geven, alle oplossingen in en met onszelf kunnen vinden. Ik wil me dus graag opstellen als gelijke, als medemens, als mede-mama, niet als ik en jij maar als wij. Doordat ik verder af sta van jouw persoonlijke situatie kan ik andere dingen zien, gevoeligheden opmerken en confronterend zijn waar nodig.

Vertrekkende vanuit mijn ideeën omtrent het moederschap wil ik met de Balkende Hoeve een plek creëren waar zowel kinderen als hun ouders kunnen zijn, zich fijn kunnen voelen, zichzelf en elkaar kunnen opladen, veerkracht kunnen opbouwen en groeien naar rust en harmonie binnen het gezin. 

De activiteiten op de Balkende Hoeve richten zich op de verbinding met alles om ons heen waardoor er weer balans en harmonie kan ontstaan.

Door in contact te komen met de verschillende elementen vuur, aarde, water, lucht kom je als vanzelf in verbinding met wie je werkelijk bent, je pure kern, je wilde natuur, je intuïtie,  je innerlijke kracht, je zelfexpressie en je zelfliefde. Van hieruit kan er ook een echte hartsverbinding ontstaan met je kinderen en alle mensen rond je heen.  

WIE BEN IK?

Ik ben Sara Demaret, geboren in 1983 en opgegroeid in een liefdevol gezin waar ik de 3e dochter in de rij van 4 zussen ben. Als kind was ik een vrolijke actieve bij. Ik hield van dieren, Chiro, turnen, muziek en rolschaatsen.

 

Als puber was ik vrijgevochten en ontbrak het niet aan zin om van het leven te proeven. Ik vond het fijn om leiding te geven aan kinderen, ging graag op stap met de vrienden, hield van dansen en zingen en vond het erg fijn om te wandelen en te fietsen.

De zotte jaren maakten plaats voor meer rust en wijsheid. Als jongvolwassene stond ik vroeg op eigen benen. In Leuven woonde ik in een klein huisje en hield ervan op reis te gaan. Vrienden en familie bleven erg belangrijk voor mij. Ook de natuur en bewust leven kregen steeds meer ruimte in mijn leven. 

 

15965278_10154808026244564_7330802186301815567_n_edited.jpg

Sinds april 2009 ben ik de hoedster van de Balkende Hoeve te Aarschot. Tot op heden woon ik hier op deze hoeve en dragen ik met veel liefde en warmte zorg voor onze 7 ezels, de kippen en de konijnen en onze hond Nell (+ 2021).  Na een jarenlange fertiliteitsweg met veel vallen en opstaan kregen mijn ex-man en ik uiteindelijk in 2013 onze lang verwachte zoon Morris. Na opnieuw enkele jaren proberen kregen wij in 2016 te horen dat onze wens opnieuw in vervulling zou gaan. Wij zouden ouders worden van een groot gezin. Morris kreeg er in 1 keer een broer en een zus bij, Mia en Cyriel. Na een uitputtend eerste jaar als mama van drie kinderen, een postnatale depressie en een langzaam herstel hiervan kan ik zeggen dat ik nu een dankbaar, gelukkig en actief buitenleven leef als ondertussen alleenstaande mama. 

Van opleiding ben ik graduaat orthopedagoge en ben ik 12 jaar werkzaam geweest als begeleidster van kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden en een verstandelijke beperking.

Aangezien ik verzot ben op ezels en het beroep van orthopedagoge met veel plezier uitoefende, ben ik een aantal jaar geleden op zoek gegaan naar een combinatie van deze passies . Heel snel kwam ik uit bij Brigitte in Maastricht van Ezelstal Hans en Grietje, waar ik een cursus asinotherapie gevolgd heb.

 

Enkele praktijkstages bij Maurice in Luik (Au pas de l'âne), bij Brigitte in Maastricht (Ezelstal Hans en Grietje), bij Inge in Portugal (donkeymotion) en bij Jacqueline in de Ezelshoeve te Baarle-Nassau (Ezel opvang voor verwaarloosde en mishandelde ezels) zorgden voor voldoende achtergrond om zelf aan de slag te gaan. Later ben ik nog opleidingen gaan volgen om te coachen met de ezels. Zowel bij Bonspirit.nl in Merksplas en Ezelskunsten.nl heb ik mijn certificaat behaald. Ik heb enkele dagen rond gedachten-kracht van Nicole Hage bijgewoond. Ook de 3-delige Methode Matheij coach opleiding heb ik met glans afgerond. Ook bij 3PK heb ik een cursus kinderen en paarden coach gevolgd. 

 

Ik ben de prachtige training tot Blij met Mij coach op zak. De opleiding tot Mindfulness bij kinderen en jongeren is ook net afgerond. Ook de opleiding tot systemische coachen tussen paarden en ezels bij Maatje Bon in merksplas af. In 2021 ronden ik een training af tot sjamanisme en zweethutbegeleider.  Trots kan ik ook vertellen dat ik een gecertificeerd Lomi Lomi masseur ben. 

 

Ondertussen ben ik niet meer gestopt met trainingen en cursussen te volgen. Ik weet nu ook dat de grootste training het leven zelf is.                    

Deze rugzak vol (levens)ervaring zet ik dagelijks in op de weide. Dit werk maakt van mij een blij en tevreden mens.  

11392945_10153308600574564_1039119826459059325_n_edited.jpg
bottom of page