top of page

Een balkend bed in onze yurt

Ezels zijn erg nieuwsgierige dieren die graag in de buurt van mensen zijn. Het koken, wassen en slapen kortom bewegen tussen de ezels geeft je de kans om hen goed te observeren en te genieten van de bewegingen binnen de kudde. Deze dieren zijn zo authentiek en puur.

 

Hierdoor leer je genieten van de kleine dingen in het leven. Gezellig napraten bij het kampvuur over de ervaringen van de dag, over wat de ezels ons te vertellen hadden, toont aan hoeveel deze dieren ons nog kunnen leren. Doorheen je verblijf zijn de dieren er op bepaalde momenten voor jullie. Indien gewenst sta je mee in voor het verzorgen van de dieren. Ezels, kippen en konijnen mee eten geven, stallen mesten, de ezels borstelen, water aanvullen enz. 

 

Op en rond de weide kan je verschillende hoekjes vinden waar je de kans krijgt om jezelf te ont-moeten.

Zo kan je bv klimmen en klauteren in het bosje, timmeren, muziek maken, metsen met een hoop stenen, reuze knikkerbanen bouwen, spelen in het hooi, vuur maken, krachtstokken knutselen, stenen schilderen, spelen in de reuze zandbak, gezelschapsspelen, boekenkast, ... 
 

Op de Balkende Hoeve kan je logeren in de pipowagen, een omgebouwde cirkuswagen of in de Yurt. Dit is een mongoolse tent. 

 

In de yurt kan je met vier personen slapen.

Gezinnen met meerdere kinderen zijn vrij om ook een extra matje of een extra tent te voorzien. Je kan ook de pipowagen bijhuren. 

 

Er is een gedeelde toilet en douche ter beschikking. Deze is aan de andere kant van de weide een beetje zoals op de camping.

 

Er is een ingericht keukentje met kookplaat aanwezig. Water en koelkast zijn beschikbaar in de gemeenschappelijke keuken.
Basis aan toebehoren om zelf je eten te bereiden is ook aanwezig.
Je kan ook gezellig soep of stoverij klaar maken boven het kampvuur.

 

Op 2 km van hier heb je de mogelijkheid om fietsen te huren. Zo kan je bijvoorbeeld met de tandem door het Hageland fietsen.
Verder is Aarschot een bruisende stad.
Je kan er terecht voor zowel culturele uitstappen, zwempartijen, lekkere etentjes, cinema, gezellig shoppen, enz.

 

Er zijn ook een aantal bezienswaardigheden, natuurlijke uitjes enz. Wandelkaarten zijn ter beschikking om van de Hagelandse natuur te genieten. Neem zeker ook een kijkje op https://www.hetgasthuis.be/toerisme

toerisme - Het Gasthuis

Aarschot, parel van het Hageland Op een steenworp van Leuven en Diest ligt Aarschot, verscholen tussen de glooiende heuvels van het Hageland. Aarschot, een culturele belevenis

www.hetgasthuis.be


Yurt: 80 euro per nacht. 
 

Wandelen met de ezels mogelijk aan 35 euro/ezel. Liefst 2 ezels meenemen.

Ezels zijn kudde dieren. Wandelkaarten beschikbaar   

BALKEND BED - YURT

bottom of page