top of page

De Balkende Hoeve Stopt Ermee


De Balkende Hoeve STOPT er mee (in ZIJN HUIDIGE VORM)


Enkele weken geleden verstuurde ik onderstaande mail naar de lezers van mijn inspiratiebrieven. Ik kon duidelijk zien welke mensen de mail tot het einde lazen en welke halverwege in paniek schotenDe reacties liepen ver uit elkaar en de vragen stroomden binnen.


... Het moment is aangebroken.


De Balkende Hoeve stopt ermee.


Ik ben er klaar mee. Het klopt niet meer. Ik heb het voorbije jaar een gigantische transformatie doorgemaakt. Ik ben niet meer dezelfde Sara als 11 jaar geleden wanneer de Balkende Hoeve ontstond. Mijn trouwe volgers hebben op sociale media kunnen volgen hoe ik de voorbije 2 weken een beetje dood ben gegaan. Het voelde alsof ik door mijn cocon brak. Het was pijnlijk, lastig, moeilijk, bijna niet draaglijk.


Tegelijk was het een onvermijdelijke nodige stap.

Ik heb het niet alleen gedaan.

Ik heb hulp ingeroepen van mijn sisters om me heen.

En nu sta ik er weer.

Ik voel me werkelijk herboren.


Ik heb het duister achter me gelaten en ik ben klaar voor het licht.

De lieveheersbeestjes zoeken me de voorbije dagen regelmatig op.


Deze lieve kleine dieren verkondigen 'nieuw geluk'.


Ook de buizerds hadden belangrijke boodschappen voor me: Zet een stap terug, vlieg je eigen koers en focus op wat echt van belang is.


Ik ben er klaar voor.

Ik ben klaar voor de nieuwe cyclus die net gestart is.

Ik ben klaar voor de nieuwe kansen en mogelijkheden die op me wachten.

Ik ben klaar voor het vervolg van mijn prachtig bestaan.

Daar horen allerlei kleine en grote stappen bij.


De moeilijkste stap is genomen. Ik liet mijn eigen gedroomde, gemanifesteerde en gecreëerde projecthuis los en schonk het aan de papa van onze drie kinderen. Daarbij komt ook kijken dat ik afscheid neem van de voorbije 8 jaar, van de Balkende Hoeve in zijn oude vorm en de plannen die we er verder mee hadden.


Ik her-verwelkom alles wat er wel is. En verwelkom ook het nog onbekende nieuwe geluk dat op me wacht. Als een vlinder sla ik mijn vleugels uit en sta helemaal open om te ontvangen wat ontvangen mag worden.


"Van het concert des levens krijgt niemand een programma"


Ik voel al een tijd dat de naam 'Balkende Hoeve' niet meer past bij het mooie werk dat ik neerzet. Daarom ga ik op zoek naar een nieuwe naam. Een naam die bij het horen ervan onmiddellijk beklijft en binnenkomt. Die past bij al de wondermooie ervaringen die jullie tijdens de activiteiten en nadien met mij delen.


Mijn voornemen is om deze nieuwe fase in mijn leven en mijn werk op mijn eigen tempo vorm te geven. Stapje voor stapje en met zachtheid voor mezelf. De naam zal mee transformeren maar voor nu nog deze tussenstap: "De balkende Hoeve, plek voor moeder en kind"


De klemtoon van mijn werk komt steeds vaker te liggen op het innerlijk werk van ons moeders om van daaruit de verbinding te kunnen maken met onze kinderen. Mijn aanbod beweegt dus ook met me mee en zal voelbaar stapsgewijs een andere vorm krijgen. Deze lente en zomer verschuift de focus nog meer naar VERBINDING Hier zie je hoe dat er concreet uit ziet:


Moeder Cirkels

SjaMama traject

Moeder Kind Cirkels

Moeder kind workshops

Moeder kind Retraite

Moeder Retraite

Moeder Kind Vakantie


Ik kijk er naar uit om jullie verder te blijven inspireren. Om jullie vanuit mijn Moederkracht te blijven steunen en te begeleiden om verder te groeien. Zodat elke moeder zich als een vlinder kan voelen die krachtig haar vleugels spreid.


Dank je wel voor al het vertrouwen en steun de voorbije jaren. De ezels en ik hebben er zin en danken jullie.


Liefs, Sara.

Opmerkingen


bottom of page