top of page

Dankbaarheid

Terwijl ik de pipowagen poets is Morris graag bij mij om even een rust momentje te nemen. Soms in hangmat bewegend met een luisterverhaal, soms in de bedden vechtend tegen een slaapje, soms mee poetsen en zingen, ... Vandaag mandala tekenen aan het gezellige tafeltje met mijn lieveling mantra op de achtergrond. "Mama, ik word hier zo rustig van" Mijn moederhart maakt een sprongetje. Mijn oh zo doordenkende, klimmende, levenslustige, enthousiaste, bezige en bewegende bij neemt dus echt wat op van wat ik hem aanreik."Mama, kunnen we ons dankbaarheid spelletje nu eens doen ipv vanavond, ik weet er nu al zo veel" Mijn moederhart smelt.

Oproep aan alle mama's die zich soms afvragen of hun tools wel zin hebben en ze toch niet beter gewoon eens goed roepen en aan de oren trekken ... Leef voor, vertrouw in jezelf en in je kind en alles komt goed.


Tooltip: som elke ochtend en/of avond met je gezin 5 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Ieder 5 he :-) afwisselend, of wie de bal krijgt, tijdens het massageke voor het slapengaan, aan het ontbijt bij elke nieuwe boterham die je pakt, ...


In het begin herhalen ze misschien jou dankbaarheid maar geloof me eens ze het door hebben sta je versteld van wat er allemaal uit dat hartje tevoorschijn komt. Kurt en ik kijken elkaar soms met heel blije ogen aan.


Als volwassenen mag je er ook bij vertellen wat maakt dat je er dankbaar voor bent.


Bv; ik ben dankbaar voor onze bakfiets waardoor we op een milieu vriendelijke manier veilig uitstapjes kunnen maken.


Ik ben dankbaar voor het telefoontje van mijn vriendin hierdoor kan ik voelen dat ik geliefd ben en dat doet me goed.


Heerlijke oefening die je zo ontzettend helpt om je te laten leiden door dankbaarheid en warmte ipv die steeds malende negatieve gedachten.


Vanmorgen kon Morris in de kinderboerderij niet in het hooi spelen wegens zijn allergie. Hij had de neiging om alles plots stom en saai te vinden.

Hij wilde niet mee spelen maar gelukkig kende hij het effect van de dankbaar oefening en kon het snel keren door naar mijn opsomming te luisteren.Veel plezier in de ontdekking van deze magische oefening!
Comments


bottom of page