top of page

Gelukkig zijn kan je leren


Al dagen voel ik een zekere onrust vanbinnen. Kurt en ik hebben besloten


om vakantie in eigen tuin door te brengen. En dat lukte tot nu toe aardig. We zijn vaak samen thuis, we hebben een zwembad, ezels, veel speelmogelijkheden, pipowagen bezoekers, trampoline, slap


en in de tent, maken een vuurtje, gaan af en toe op stap, ontbijten lekker en maken gezonde ijsjes en eten die natuurlijk ook lekker op enz.


Een hele oefening dus om het geluk niet ver weg te moeten zoeken maar eerder dichtbij huis. En toch heb ik last van een stemmetje dat zich opdringt. Dat me zegt dat het ver weg, nog warmer, dichtbij een rivier, slapend op een camping zo veel beter, fijner, gezelliger zou kunnen zijn. Maar in ons gezin is dat voor het moment niet mogelijk. Voor mij als mama die nog zo moet waken over haar eigen grenzen is dat deze zomer duidelijk geen goed idee. Ik heb mijn slaap zo maximaal mogelijk nodig en dat gaat het best in mijn eigen bed. Ook de 2u durende middagdutjes zijn een gouden moment tijdens mijn dag. Ik heb de thuisomgeving nodig om de rust en de regelmaat, die we nu stilletjes aan gevonden hebben, te behouden. Maar ja ... mijn hersenen hebben duidelijk ook nood aan andere oorden. Andere geluiden horen, andere dingen zien, andere impressies opdoen en dat zorgt dus voor een innerlijk conflict. Nu ik de kids net in bed gestopt heb, springt zoals elke middag mijn to do machine aan. Dat herken je wel hé. Ik moet nog eten maken, was plooien, borstelen, mails beantwoorden, enz. Maar ik heb door erg te oefenen geleerd om deze machine terug uit te zetten. En ik kan dus echt 2 uur niets doen van die moetjes. Ik heb heel wat andere dingen die meer nodig zijn om te doen dan die. Ik moet tenslotte ook de namiddag en avond nog door geraken met de kinderen en dat gaat enkel wanneer ik iets gedaan heb dat me een fijn gevoel geeft. Iets waar ik blij van word. Ik besloot vandaag dus alleen in het water te springen. Heerlijk hangen op de matras en even nixen. Zalig en dat zijn dan ook de momenten waarop mijn ander mechanisme aanspringt, mijn ideeënfontein. Onmiddellijk plofte het ene idee na het andere te binnen. Deze krijgt pas de kans om wakker te worden wanneer de andere op off blijft. Plots wist ik hoe ik mijn hersenen tevreden kon houden ook dichtbij huis. Door hier te doen waar ik blij van word en dat is creëren.


Dus daarnet in het zwembad heb ik besloten om wat ik al lang uitstel niet meer uit te stellen en in oktober mijn transformatie traject voor kinderen en hun ouders aan te bieden.“Gelukkig zijn kan je leren”Ik heb even getwijfeld over de titel, over het woord gelukkig want het is een beetje een hipe dat iedereen geluk moet nastreven. Maar voor mij betekent geluk alles kunnen voelen en er mee om kunnen gaan op een manier die voor jou juist aanvoelt. Voor mij betekent geluk voelen ook verdriet voelen. Want zonder donker geen licht, zondag nacht geen dag, zonder zorgen geen ontspanning, ...


Ik zie deze grote stap in het aanbieden van dit traject als een uitwerking van mijn missie. En dat is nu net waar ik de laatste dagen zo mee bezig ben geweest. Wat is eigenlijk mijn missie in dit leven? Wat wil ik nalaten hier op aarde, wat wil ik dat mijn kinderen zich herinneren over mij? En als ik dan alle bovengenoemde puzzelstukjes samenvoeg dan is dit traject een prachtige uitwerking van het tastbaar vorm geven aan mijn normen en waarden en blijkbaar is dat je missie in het leven. Dus lieve ezelvrienden, net zoals mijn coach traject en verwenweekend voor moeders is er nu mijn nieuw “Gelukkig zijn kan je leren” kinder traject. Deze zal een mooie basis leggen voor de rest van hun leven. Leren over hoe je gelukkig kan zijn. En hoe ga ik dat aanpakken?


Langdurig transformatie traject voor kinderen en hun gezin


Wat? 6 maand durend actief trainingsprogramma


Wie? zowel kinderen als ouders gaan actief aan de slag op weg naar verandering


Doel? Het hele gezin komt in een transformatieproces m.a.g(eschenk) een bewuster ontspannender rustiger gezin met ouderschap vanuit het hart. Kinderen en ouders leren steeds beter genieten van zichzelf, elkaar en het leven.


Wanneer? start oktober 2018


Concreet:

 • Gezamelijke kindermomenten: 10 x 3u 24 okt, 17 nov, 28 nov, 22 dec, 16 jan, 6 feb, 23feb, 6 maart, 23 maart en 3 april (op woensdagen van 13u30 – 16u30, zaterdagen van 9u – 12u)

 • Gezamenlijke ouderinfoavonden: 3 x 3u 26 oktober, 11 januari en 22 maart (19u – 22u)


Tussen oktober 2018 en april 2019 ga ik op regelmatige basis een groep van max 8 kinderen samenbrengen. Er zijn 10 thema's die ik met hen en hun ouders wil uitwerken. De kinderen komen 10 x samen in groep gedurende 3u. De ouders komen 3x samen voor een info avond van 3u. De kinderen komen 3x individueel op coaching om zowel een talentenintervieuw te doen, een geboorte in kaart als een indiviueel thema te behandelen. Ook is er de mogelijkheid voor de ouders om samen met hun kind een coaching tussen de ezels te komen doen en/of om als koppel of individu naar bepaalde thema’s uit je eigen leven te kijken die een invloed kunnen hebben op het welslagen van deze training.


De 10 thema’s die ik belangrijk vind om hen te leren kennen zijn de volgende:


 1. veerkracht opbouwen adhv talenten en (zelf)compassie

 2. bewust worden van je energie balans

 3. de kracht van wensen en verlangen leren kennen

 4. dankbaarheid leren kennen

 5. je leermeesters, je inspirators, je kring ontmoeten

 6. ons brain en haar eigenaardigheden verduidelijken

 7. zicht krijgen op je eigen plek

 8. de kracht van geven en nemen ontdekken

 9. weten waar je vandaan komt

 10. de kracht van de verbeelding ervaren


Ik word blij bij het idee dat ik zo kinderen kan leren over gelukkig zijn. Wat een prachtige basis als je van hieruit je hele verdere leven mag opbouwen.


Wat je zeker nog moet weten over mijn manier van werken:


 • Voor mij is de motivatie van de ouders een doorslaggevend argument voor het al dan niet slagen van de training.

 • Ik verwacht een groot engagement van zowel de kinderen, de ouders, de kring van het kind o.a. door aanwezig te zijn en thuis aan de slag te gaan met de aangereikte tools.

 • Door je kring te betrekken gedurende dit traject creëer je een platform om kracht bij te zetten en op terug te vallen indien nodig.

 • Als je denkt wat je altijd dacht, dan zie je wat je altijd zag, dan doe je wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.

 • Als je veranderingen wil bij je kind zal je zelf als eerste moeten veranderen.

 • De ezels gaan zeker een plek krijgen binnen de training alleen in een minder aanwezige vorm dan wanneer je kind bv een individueel ezel coach traject volgt. Deze kunnen eventueel wel perfect samen lopen.

 • Ik geloof in de kracht van de groep in combinatie met individueel inzoomen waar nodig.

 • In mijn geloof kan je enkel groeien als je ook regelmatig stilvalt, achteruit gaat en weer opstaat.

 • De belangrijkste stap naar verandering is de stap je te engageren. De rest volgt als vanzelf met piepkleine stapjes.

Dus: heb je interesse om in dit transformatie traject te stappen? Wens jij je kind en jezelf toe om vanuit je hart in het leven te staan? Om vooral door vertrouwen en liefde gedreven te worden ipv door angsten? Geloof jij dat je gelukkig zijn kan leren? Stap dan nu in je engagement en meld je voor het eind van deze maand aan en ontvang een uitzonderlijke korting van 100 euro. Deze loopt nog t.e.m. 31 augustus 2018.


De plaatsen zijn beperkt en ik heb het gevoel dat de plekjes snel vol zullen zitten. Nu 485 euro ipv 585 euro voor een traject van


 • 10x kindernamiddagen van 3u

 • 3x ouder info avonden van 3u

 • 3x individuele kindercoaching van 1u

 • Telefonische tussentijdse en eind evaluatie

 • Bereikbaar via telefoon, chat en mail voor vragen gedurende het traject

 • Op aanvraag of aanraden inzoomen van bijkomende thema’s (apart te betalen)

Gelukkig zijn kan je leren. Mooie Groet Sara

Comments


bottom of page